Om oss

Stall Sissener
holder til på Bratvold Gård, Gardermoen, ca 900m fra Sand, Ullensaker.


Vis større kart

Stall Sissener arbeider under konseptet «Inn på tunet», og kan tilby skreddersydde undervisningsopplegg til barn/ungdom som har behov for alternative skoledager.  I tillegg har vi ettermiddagsgruppe med barneskoleelever gjennom FABU hver uke som holder på med ulike hesteaktiviteter.

The art of riding:

Vår undervisningsfilosofi er preget av bla  metoder fra Natural Horsemanship, Akademisk dressur og sprangarbeid etter Pessoametoden  – satt i system utifra egne erfaringer med rideelever og vellykkede undervisningsmodeller. Vi tillater ingen form for fysisk avstraffing av våre hester, det være seg veterinærer, hovslagere eller andre utøvere. Korrigering skjer på en måte hestene forstår, og ikke utfra sinne.

 

imageVi ønsker at elevene skal lære at hesten/ponnien ikke er en datastyrt «maskin», men et levende vesen som man må kommunisere med. Dette betyr at vi ikke bruker leiere mer enn høyst nødvendig, og lar elevene ri alene så snart som mulig. På denne måten må elevene lære seg samspill med hesten samtidig som de lærer det rent tekniske som lettridning, korrekt sits osv. Mange blir frustrerte når ponnien ikke gjør det man ønsker, men desto større glede når man har funnet de rette «knappene». Denne undervisningsmetoden krever mye av rideinstruktøren, samt av deltakerne.  Det hadde  jo tross alt vært en» lettere oppgave»  for alle om elevene ble leid det første året i både skritt, trav og gallopp. Men; lærer man å ri av det?
Å lære seg riktig bruk av sin egen kropp i form av sits og hjelpere er hovedingrediensene i vår undervisning, det være seg sprang eller dressurarbeid. En god sprangrytter vil f.eks være i balanse før-over og etter hinderet slik at man forstyrrer hesten minst mulig og ikke bruker unødig tid til å «hente seg inn» mellom hinderne.

Ridefølelse og kroppsbeherskelse går som en rød tråd gjennom alle våre kurs – ingen snarveier!

Våre instruktører:

Beate Sissener

Alle øvetkurs og spesialkurs i sprang/dressur vil holdes av Beate Sissener som er lærerutdannet ,Master of Arts in Translation Studies, autorisert rideinstruktør og hestefaglært (Fagbrev).

Tidligere bakgrunn fra bla Belgia hos Nelson Pessoa, Drammen rideskole v/Lars Rasmussen og England hos Morten og Kristin Aasen som stallsjef og sprangrytter. Lang erfaring som konkurranserytter i både sprang t.om 1,50 klasser og dressur MB i Norge/England.

Satset på sprang som jr/yr og seniorrytter, og red bla på jr landslaget i sprang. Treneren da var Stein Endresen.

Sprangtreneren i England var Rob Hoekstra, tidligere chef d’equippe for Englands landslag.

Beate har hatt en spesiell interesse for ulike ridestiler og teknikker hele sin rytterkarriere, og legger stor vekt på å utdanne ryttere til å være bevisst sin egen sits. I sprang trenes det mye på å kombinere de ulike sitsene slik at man forstyrrer hestens bevegelsesfrihet minst mulig og er i balanse med hesten.

Er også ansatt i Ullensaker kommunes lærerpool (grunnskolene).

Har jobbet som
lærer i Hestefag/naturbruk v/Hvam vgs.

Den pedagogiske utdannelsen ble tatt ved Høyskolen i Akershus (PPU/ped.sem)

 

Elise Sissener:

Elise  jobber som instruktør 2 dager pr uke i rideskolen. Hun er født og oppvokst med stalldrift/rideskole, og konkurrerte tidligere i sprang og dressur med sin Samantha. Elise har et spesielt godt håndlag med barn, og har blitt en populær instruktør blant elevene våre. Hun kjenner også alle ponniene våre ut og inn, samt bidrar i tilridning av nye hester.

Julie M Lind:

Julie har lang erfaring med både undervisning av barn samt voksentimer hos oss. Hun startet som elev hos oss i 2008, og har vært en del av teamet siden den gang. Hun arbeider også i barnehage, og har solid pedagogisk erfaring ifht undervisning av barn/unge.

 

image